RENDEMENT & FISCAAL

In de aankoopfase kunt u via Dutch Roots Development worden begeleid op het gebied van financiën & hypothecaire vragen met keuze uit meerdere onafhankelijk financieel adviseurs in Oostenrijk en voor fiscaliteit kunt u terecht bij onze partner van het accountantskantoor Soelle uit Hermagor. Eveneens behoort een prognose van de terug te vorderen BTW bij verhuur ook tot de mogelijkheden binnen ons team.

Zakelijk
Onze partners hebben met meerdere lokale banken goede relaties waardoor het verkrijgen van een financiering/hypotheek voor uw vakantiewoning eenvoudig te realiseren is. Zakelijk financieren kan uiteraard ook. Dit is voor uw als ondernemer een mogelijkheid uw vakantiewoning zakelijk aan te kopen en deze zakelijk te financieren via uw onderneming in Nederland (BV/NV/VOF). Dit kan ook gelden voor uw eventuele pensioen BV. DRD heeft in samenwerking met onze financiële partners voldoende expertise en onze partners zouden u graag begeleiden.

De fiscale en administratieve begeleiding is een belangrijk aspect bij de aankoop van een vakantiewoning in Oostenrijk. Oostenrijk en Nederland kennen een belastingovereenkomst, welke dubbele belastingen voorkomt.

Lokale fiscalist
DRD heeft een samenwerking met een accountantskantoor en fiscale adviseurs in Oostenrijk te Hermagor.
Herr. Mag. Soelle is uw aanspreekpunt vooral u vragen omtrent fiscale zaken die op u afkomen bij de aankoop van een vakantiewoning in Oostenrijk.

Door deze samenwerking kunnen onder meer de volgende zaken verzorgd worden:
- Teruggave van BTW bij de Oostenrijkse belastingdienst, voor particulieren
- Teruggave van BTW bij zakelijke aankoop BV/NV/VOF
- Indien nodig op verzoek van de Oostenrijkse of Nederlandse belastingdienst jaarrekening bij zakelijke aankoop
- De jaarlijkse belastingaangifte voor uw woning, waaronder begeleiding bij het opstellen van de verhuurprognose voor de Oostenrijkse belastingdienst
- Deze begeleiding wordt door onze partners verzorgd zonder verdere tussenkomst van DRD in dit traject

Verhuur & Rendement
Vakantiegenot met een aantrekkelijk rendement:
Wanneer u uw woning verhuurd kan dit in belangrijke mate bijdrage tot het genereren van een extra stuk inkomen. Binnen onze eigen verhuurorganisatie bieden wij luxe chalets aan waarbij ook een aantrekkelijk verhuurrendement centraal staat. Wij bieden uw vakantiewoning gedurende het gehele jaar aan waarvan 32 weken te benoemen zijn als hoogseizoen, deze worden verdeeld in 15 winter en 17 zomer verhuurbare weken.

Als eigenaar kunt u meerdere weken per jaar gebruik maken van uw eigen vakantiewoning in het hoogseizoen* en natuurlijk zijn de weken die niet commercieel geboekt zijn ook beschikbaar voor eigen gebruik.

Wij richten ons op een netto rendement van ca. 7 a 8%. Vraagt u gerust naar de toelichting hierover zodat wij onze schatting nader kunnen toelichten.

Hoe werkt  de verhuur?
DRD rekent 5% commissie over de netto verhuur opbrengst, de verdere verhuur opbrengst is voor u als eigenaar. Wij verzorgen de verhuur in samenwerking met TUI reizen (TIME TO SMILE) en onze eigen bookings-tool. In uw maandelijkse bijdrage is een post opgenomen waaruit wij deze werkzaamheden worden voldaan aan DRD. DRD rekent € 250,00 per maand exclusief BTW voor algemeen onderhoud en lasten. Hieronder valt onder meer het onderhoud van het object en de daarbij behorende werkzaamheden, ook geldend voor het omliggende terrein en gemeentelijke toeslagen zoals riool rechten, water, etc.

De lasten worden per kwartaal inzichtelijk gemaakt en met u gecommuniceerd en waar nodig gecorrigeerd.
Jaarlijks ontvangt u een rapport met daarin de financiële en technische rapportage van uw object en de daarbij behaalde resultaten.

Vraag onze informatiefolder aan
In de informatiefolder vindt u documenten over o.a. parkkosten en concept verhuurovereenkomst. Wil u persoonlijk contacten? Dat kan via de contactpagina.